Image Alt

Cupping massage

Holistische Cupping Massage

Holistische cupping massage is een manuele lichaammassage uit de Traditionele Chinese geneeskunde en in de Arabische wereld beter bekend als Al-hijamah.  Bij deze massage maak ik gebruik van cups, deze cups creëren een zuigtechniek waarbij de huid vacuüm wordt gezogen. Zo op het eerste gezicht ziet het er bijna bizar uit maar desondanks is de werking zeer krachtig en effectief. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat de huid omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk, waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het stimuleren van Qi (energie). Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen, waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking.

Wie heeft baat bij een Holistische cupping massage?

Cupping is momenteel heel bekend onder de topsporters en sporters maar iedereen is erbij gebaat om 3 à 4 x per jaar zich te laten cuppen zodat jouw Qi ( levensenergie) blijft stromen en de knopen uit je lichaam verwijderd worden.

Cupping is spijtig genoeg niet toegestaan bij patiënten met kanker maar uiteraard help ik jullie in dit geval graag verder met een ontspannend massage in combinatie met een chakra healing therapie.  Voor mijn patiënten die herstellen en/ of in behandeling zijn tegen kanker werk ik graag een behandeling op maat uit in functie van wat jij op dit moment nodig hebt of waar jouw lichaam het meest nood aan heeft of baat bij heeft.

Bij welke klachten heb je baat met Holistische cupping massage?

HCM is uitermate geschikt bij klachten als:

– Burn-out en stress

– Vermoeidheidsklachten

– Pijnlijke, vastzittende spieren

– Schouder- en nekklachten

– Rugklachten

– Doorbloedingsstoornis

– Beginnende verkoudheid

– Overbelasting

– Reuma

– Astma

– Migraine

– Cellulites

– Vochtophopingen

Bij Bie-Zen hechten we veel belang aan uw persoonlijke hygiëne maar ook voor onze therapeuten. Gelieve even te douchen voor uw afspraak.

a

HOLISTISCHE CUPPING MASSAGE