BIEZEN

Geen mens is hetzelfde, geen behandeling verloopt op dezelfde manier. Door middel van de biosensor stem ik de therapie volgens het sensi-meetprotocol op jou persoonlijk af.

Ik ga uit van een uniek mens met een eigen innerlijke kracht en wijsheid in zich, met als doel dichterbij jezelf te komen.

Na het uitmeten met de biosensor mag je plaats nemen op de behandeltafel, je mag je kleding aanhouden, schoenen uit. Afhankelijk van de uitgemeten therapie zal ik mijn handen op verschillende p​laatsen op je lichaam leggen.

De methoden die ik toepas zijn o.a.:

Drukpuntmassage:

Ons lichaam is net een boek wat we kunnen lezen. Door te drukken op de meridiaanpunten worden achterliggende thema's geactiveerd en komt het proces van heling snel op gang. Wanneer we het bewust worden mag het weggaan!

Holistic Pulsing:

Is een helende wiegmethode waarin je lichaam door ritmische bewegingen voortdurend wordt uitgenodigd los te laten en te ontspannen. Door het wiegen wordt het lichaam in een stromende en golvende beweging gebracht. Het brengt rust en werkt ondersteunend.

Burn-out Protocol

Een combinatie van drukpuntmassage en herstel van energiestroom zorgt voor het opheffen van overbelasting. Eventueel wordt er aanvulling uitgemeten in de vorm van remedies en /of vitaminen.

E.F.T.:

Dit staat voor Emotional Freedom Techniques, het is een techniek die wordt gebruikt voor het vrijmaken van emotionele ladingen. Door het aantikken van de uiteinden van de meridiaanpunten van het lichaam komt emotionele lading los, zoals angst, verdriet en trauma’s, boosheid,... De ballast met oude emoties ga je dan anders ervaren en dan kan je ook anders reageren.

Remedies:

Om herstel te bespoedigen is het so​ms nodig om een remedie te gebruiken. Deze druppels gebruikt men voor een bepaalde periode, die uitgemeten wordt.

Edelsteentherapie:

Edelsteen behandelingen brengen het energieveld van het lichaam in balans en harmoniseren de werking van de chakra’s, om zo het algehele gevoel van welzijn te bevorderen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang te brengen. Kristallen die rond  of op het lichaam geplaatst worden, veroorzaken specifieke en com-plexe elektro-magnetische krachtenvelden. Deze velden kunnen de aura polariseren*, teneinde de balans te herstellen, in zowel het fysieke lichaam als in het subtiele, etherische lichaam.

Kristaltherapie is op meerdere manieren toe te passen. De eenvoudigste manier is een geschikte steen op de huid te dragen. Je kunt een steen kiezen puur op zijn algemene, genezende eigenschappen. Wij kunnen een steen voor je uitkiezen op basis van chakra of klachten die je aangeeft.  

Je kan ook  edelstenen kopen, die jou kunnen ondersteunen na de sessie.


*polariseren: ons lichaam bestaat uit negatieve en positieve polen, met daartussen een neutraal veld.  Door deze polen te verbinden gaat alles weer stromen in ons lichaam en lost gestagneerde energie op.  


Etherische olie:

Tijdens de behandeling gebruik ik essentiële olie, deze werken herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend.

Etherische olie (ook essentiële olie genoemd) is een uniek geschenk uit de natuur. 

Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten.

Essentiële oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden.

Moderne onderzoeken tonen aan dat etherische oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of verdampen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

Wellicht heb je ooit al eens genoten van de geur van een roos of van lavendel.

Wat te denken van de geur van vers gesneden munt.

In dat geval heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.


Veel etherische oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van natuur anti-microbacterieel.

Door de geschiedenis heen werden essentiële oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun medicinale en therapeutische werking.

De moderne wetenschappelijke studies en trends laten vandaag de dag een meer holistische en alternatieve benadering van zelfzorg in de gezondheidszorg zien. Waarbij door de wetenschap een herontdekking van de diepe voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid steeds vaker wordt bevestigd.


Relaxatie/Meditatie/Visualisatie

Stress kan op vele niveaus aangrijpen. Samen zoeken we naar de grootste stressfactoren voor jou.

Om jouw specifieke stress aan te pakken wordt een heel specifieke relaxatie therapie gekozen die werkt voor jou.

Er wordt gewerkt met ademhaling, lichaamsbewustzijn, korte en langere relaxatieoefeningen, massage van hoofd, nek en schouders, meditatie...

Ontspannen kan je makkelijk leren. Als je thuis ook oefent, de kleine oefeningetjes inbouwt in je leven en bewuster met stress leert omgaan, is deze behandeling heel succesvol. Vele mensen staan verbaasd welke betere resultaten ze bereiken met oefeningen ipv (alleen) met medicatie.


Massage


De Chinese hoofd-, nek- & schoudermassage is een onderdeel van de Tuina-massage. 

Tijdens deze massage worden de acupunctuurpunten manueel gestimuleerd. Deze punten bevinden zich op meridianen. Meridianen zijn een soort kanalen waardoor energie in ons lichaam stroomt. Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan.

Door via massage en acupressuur deze punten en meridianen te gaan activeren, kan de massage dus ook een energetisch gevolg hebben in ons lichaam. Door het toepassen van de Chinese hoofd- , nek- en schoudermassage kunnen we een energetische harmonie creëren.

Wat doet het ?

Chinese HNS is een complementaire behandelwijze en dient voor:

ontspanning

voorkomen en verlichten van klachten

harmonie creëren

Contra-indicaties (af te raden bij):

artrose

whiplash en zware nekklachten

zwangerschap

epilepsie

breuken of ontwrichtingen

beschadigde huid, wonden of infectueuze huidontstekingen

Praktisch:

Om de nek- en schouderzone echter goed te kunnen behandelen wordt er massage-olie gebruikt. Wanneer geen van deze metho​den eruit komen maar wel behandeling nodig blijkt kijk ik verder naar wie ik u kan doorverwijzen.

Sensi en relaxatie behandeling kost € 60

Tuina Massage 30 euro 30min.

De duur van een behandeling is meestal 1h

Vaak zijn 2-3 behandelingen voldoende.

De kosten dienen na elke behandeling contant te worden betaald.

Ter informatie:

  • De therapie kan naast en ter ondersteuning van behandelingen in de reguliere gezondheidszorg worden toegepast.
  • De aanvullende middelen zijn op natuurlijke basis en zijn geen vervanging of belemmering voor het gebruik van medicatie.
  • Neem, als je meer dan drie soorten medicijnen gebruikt deze mee, dan meet ik uit of de eventueel ondersteunende middelen hierbij gebruikt kunnen worden.
  • Trek eventueel makkelijk zittende kleding aan.
  • Aan het eind van de behandeling meet ik uit of een vervolgbehandeling wenselijk is en op welke termijn.
  • Het is belangrijk dat je de eerste 2 - 3 weken na de behandeling veel water drinkt (ongeveer 1-1,5 liter).
  • Als je de gemaakte afspraak wilt annuleren, dien je dit minimaal 24 uur van tevoren te doen.